Overzicht modellen (start hier)

Aluminium dakgoot modellen keuze

Gratis kleursamples aanvragen! Klik hier >

Alle onderdelen worden per order in Ral-kleur gepoedercoat.
Bekijk Ral-kleuren Klik hier >
 

Dakgoot keuzehulp

Stap 1 - Stroomrichting van het regenwater bepaald de dakgoot maat

Eerst is het belangrijk te weten of het water goed in de dakgoot uitkomt. De waterlijn van het dak moet binnen de vooropstand van de dakgoot vallen. De breedtemaat van de dakgoot incl. de plaatsing van de gootbeugels is daarom belangrijk. Dit is per situatie verschillend. De waterlijn bepaalt hier de breedtemaat van de dakgoot. De breedtemaat van de dakgoot bepaalt niet de hemelwater afvoercapaciteit. Dit wordt bepaalt door het aantal regenpijpen i.c.m. de diameter van de buis.

Stap 2 - Regenpijp diameter bepalen
Bepalend voor de regenpijp diameter is de diameter van het gebruikte tapeind (uitloop/aansluiting) van de dakgoot, stadsuitloop of vergaarbak. De zinken regenpijpen zijn aan de bovenzijde voorzien van een optromping (verbreding) zodat deze over het tapeind past. Vierkante buizen passen ook over een rond tapeind.

In Nederland worden 80mm regenpijpen vaak als standaard toegepast. Mocht het om grote dakoppervlaktes gaan, dan kun je een 100mm buis gebruiken. 

Indicatie
Grondoppervlak (m2) Diameter regenpijp Ø Afstand van regenpijpen (max.mtr)
90 m2 Ø 80 10
150 m2 Ø 100 20
 
Stap 3 - Montage van dakgoot bepalen
Voor de aluminum dakgoten zijn er twee soorten beugels leverbaar. Muurbeugels t.b.v. muurmontage en dakgeschotbeugels die op graden van het dak gebogen kunnen worden. De beugels zijn van aluminium gemaakt waardoor deze eenvoudig in een bakschroef zijn te buigen. De aluminium dakgoten worden onderling eenvoudig gelijmd. Een overlap van 5 cm met lijm is voldoende om een stevige verbinding te maken. De aansluiting met de regenpijp is snel gemaakt met een trechteruitloop. Het hele systeem heeft een perfecte onderlinge passing.
 
Stap 4 - Kleur bepalen
Je kunt per product aangeven in welke Ral-kleur je deze wilt ontvangen.


Gratis kleursamples aanvragen! Klik hier >
 

Of ga terug naar het overzicht: Aluminium Dakgoten