Vogelwering

Dakgoot vogelwering

Deze vogelwering houdt de goot schoon van vogels. De vogelwering is ook ideaal voor andere plekken.

Leuk weetje!
De vogelwering wordt veel bij duivenhouders toegepast. De vogelwering zorgt bij wedstrijden ervoor dat de vogels niet in de omliggende dakgoten gaan zitten.

Dakgoot vogelwering

Deze vogelwering houdt de goot schoon van vogels. De vogelwering is ook ideaal voor andere plekken.

Leuk weetje!
De vogelwering wordt veel bij duivenhouders toegepast. De vogelwering zorgt bij wedstrijden ervoor dat de vogels niet in de omliggende dakgoten gaan zitten.

1 ProductenPagina 1 van 1
Dakgoot ook zonder solderen
Duivenwering (1 meter)
€9,97€12,06Incl. btw

[powr-faq id=498d740d_1493641752]

Of ga terug naar de overzichtspagina: Bladroosters & Meer

Dakgoot vogelwering: voorkom verstoppingen en overlast

Vogels zijn mooie dieren, maar ze kunnen ook voor overlast zorgen. Zo kunnen ze nesten bouwen in dakgoten, waardoor deze verstopt raken. Dit kan leiden tot wateroverlast en schade aan het dak. Ook kunnen vogels geluidsoverlast veroorzaken, vooral in de vroege ochtend.

Dakgoot vogelwering is een effectieve manier om deze problemen te voorkomen. Er zijn verschillende soorten vogelwering verkrijgbaar, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben.

Soorten vogelwering voor dakgoten

De meest voorkomende soorten vogelwering voor dakgoten zijn:

 • Dakgootborstels zijn gemaakt van harde, dikke haren die vogels niet kunnen doorbreken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes, zodat je ze kunt aanpassen aan de afmetingen van je dakgoot.
 • Duivenpinnen zijn lange, scherpe pinnen die in de dakgoot worden geplaatst. Ze maken het voor vogels onmogelijk om in de dakgoot te landen of erin te klimmen.
 • Staaldraad is een andere manier om vogels uit de dakgoot te houden. Het staaldraad wordt in de dakgoot gespannen, waardoor vogels niet kunnen landen.

Keuze van vogelwering

De beste manier om te bepalen welke vogelwering geschikt is voor jouw situatie, is om te kijken naar de soort vogels die je last bezorgen. Als je te maken hebt met duiven, dan zijn duivenpinnen of staaldraad de meest effectieve oplossingen. Voor kleine vogels, zoals mussen, zijn dakgootborstels een goede keuze. Op deze pagina vind je de duivenpinnen als vogelwering. Let er op dat ze minder geschikt zijn voor hele kleine vogels. Deze kunnen namelijk langs de pinnen heen.

Installatie van vogelwering

De installatie van vogelwering is eenvoudig. Maak de goot goed schoon en lijm de strip vast aan de dakgoot.

Tips voor het onderhoud van vogelwering

 • Controleer de vogelwering regelmatig op beschadigingen. Als de vogelwering beschadigd is, kan dit de effectiviteit verminderen.

Voordelen van vogelwering

Vogelwering biedt een aantal voordelen:

 • Het voorkomt dat dakgoten verstopt raken door vogelpoep en troep;
 • Het voorkomt wateroverlast;
 • Het vermindert geluidsoverlast.

Nadelen van vogelwering

Vogelwering heeft ook enkele nadelen:

 • Soms ziet het er niet zo mooi uit;
 • Het kan het natuurlijke gedrag van vogels belemmeren.

Alternatieven voor vogelwering

In plaats van vogelwering te plaatsen, kun je ook proberen om vogels uit je dakgoten te weren door andere maatregelen te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld:

 • De dakgoot schoon houden, zodat er geen ruimte is voor vogels om een nest te bouwen;
 • Kies voor een verholen goot, zodat vogels er helemaal niet bij kunnen.

Dakgoot vogelwering is een effectieve manier om verstoppingen en overlast door vogels te voorkomen. Er zijn verschillende soorten vogelwering voor de dakgoot verkrijgbaar, zodat je de beste oplossing kunt kiezen voor jouw situatie. Wij zijn het meest enthousiast over de duivenpinnen zoals je ze ziet op deze pagina. Heb je nog vragen? Bel gerust met onze klantenservice!